Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Image Ici on parle français ou anglais, comme on veut, comme on peut.
Image Here we speak french or english, as we want, as we can.

Moderator: jza

Post Reply
Jayf
Posts: 2
Joined: 13 Apr 2017 07:35

Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by Jayf » 13 Apr 2017 07:41

Hi - have used this in the past on different machines and now wish to install on my MacBook Pro running Sierra 10.12.4
Downloaded without issue and installed dmg etc as normal. When opening the app i cannot see any of the buttons for zoom etc that normally sit below the Menu line and above the chart area, This part of the display is just plain grey. Have tried removing, reinstalling - all the normal tricks as yet to no avail. Anyone with any ideas please? This is the best Grib file viewer I've come across and i need to get it to work!

Thanks

MikeM
Posts: 3
Joined: 20 Apr 2017 15:58

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by MikeM » 21 Apr 2017 11:55

I have the same problem... :(

No reply to my post yet either :(

MikeM
Posts: 3
Joined: 20 Apr 2017 15:58

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by MikeM » 21 Apr 2017 12:01

Just seen that my post yesterday did not get posted!

Anyway:
On Mac OS Sierra 10.12.4 I....
- Installed the app (with all maps)
- Registered with zygrib
- Opened the app
- Had no map, just a blue square.
- In the package I can see all the maps under ....data/maps..
- I tried entering Ludo's command lines in Terminal. but this has no effect at all.

Can anyone help...It would be a shame if this resource does not work on Mac :cry:

McKolm
Posts: 2
Joined: 24 Apr 2017 22:34

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by McKolm » 24 Apr 2017 22:46

Exactly same here (same MacOS version), no icons visible, background maps not showing at all as well.
https://www.dropbox.com/s/jh52ale7gobd6 ... 9.png?dl=0

Jayf
Posts: 2
Joined: 13 Apr 2017 07:35

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by Jayf » 25 Apr 2017 16:50

so i guess theres a problem with Sierra then. PLEASE can you help us administrator - love the app and id like it to work when i cross the Atlantic in a couple of weeks!

McKolm
Posts: 2
Joined: 24 Apr 2017 22:34

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by McKolm » 25 Apr 2017 17:01

Jayf wrote:so i guess theres a problem with Sierra then. PLEASE can you help us administrator - love the app and id like it to work when i cross the Atlantic in a couple of weeks!
Get a Windows laptop? :(

sailingskyline
Posts: 2
Joined: 30 Apr 2017 07:16

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by sailingskyline » 30 Apr 2017 07:34

Yeah, I have got the same problem as the rest of you.
MikeM wrote: - I tried entering Ludo's command lines in Terminal.
Which commands are these? I would like to try.

fooelisa
Posts: 1
Joined: 23 May 2017 23:41

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by fooelisa » 24 May 2017 00:00

Same issue here on macOS Sierra 10.12.3
sailingskyline wrote:Which commands are these? I would like to try.
It works fine when started from the terminal in the application folder with:

Code: Select all

$ zyGrib.app/Contents/MacOS/zyGrib

Ruud
Posts: 8
Joined: 29 Jul 2010 19:46

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by Ruud » 24 May 2017 13:01

Hello,

Thanks to the instructions found here and some additional googling, the next workaround works great for me:

- Locate zyGrib in finder
- Right click the application and choose 'show package contents'.
- Locate the executabele file in Contents > MacOS
- Double click the file to start zyGrib through the terminal.

After these steps zyGrib works just like it always did on my Macbook.

MikeM
Posts: 3
Joined: 20 Apr 2017 15:58

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by MikeM » 29 May 2017 10:18

:D
Thank you Ruud! Great little workaround. Sometimes the simplest solutions are the best!
Gratefully yours!
Mike

sailingskyline
Posts: 2
Joined: 30 Apr 2017 07:16

Re: Using on Mac with MacOS Sierra 10.12.4

Post by sailingskyline » 02 Jun 2017 08:56

Thanks, fooelisa and Ruud. Your suggestions helped, and it´s all working as it should now.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests